Omgeving

Misschien is dit wel uw 1e stap naar een geheel zorgeloze vakantie in het mooie vakantieland Hongarije. Hier is veel te zien, te genieten en te proeven, zonder direkt een aanslag op het vakantie budget te plegen.
Vooral centraal Hongarije, met name de puzta heeft hèt, voor iedereen die er van kan en wil genieten. U gaat zich hierdoor vanzelf thuis voelen in dit heerlijke land en echt genieten van al het goede dat Hongarije u te bieden heeft.

Acacia Tanya ligt in een mooi bos van ca 125 ha. Niet ver van het dorp Kocsér en de grotere plaatsen Nagykörös en Kecskemét.
Op ca. 20 autominuten vindt u de mooie, historische stad Kecskemét. Daar zijn o.a. volop restaurants, gezellige cafées, winkels, bezienswaardigheden en een groot recreatiezwembad met thermaalbaden.
Tiszakecske ligt op 30 km. Daar is een strand aan de rivier de Tisza. In de zomermaanden kan men er aan watersport doen en is het er gezellig druk. 's Avonds zijn er vaak live optredens.
Binnen ca. 60 autominuten bent u in de wereldstad Budapest.

Paarden en dus ook de paardenshows horen bij Hongarije. Spectaculair zijn met name het opdrijven van de kudde en de adembenemende stunt met de vijfspan.

Verder zijn er vele mogelijkheden voor een dagje naar het wereldberoemde Balatonmeer, of het minder bekende, maar wondermooie, Tiszameer.

Maar vergeet ook beslist niet om tijdens uw verblijf in Hongarije een bezoek te brengen aan een van de vele 'zigeunermarkten'. De hele zomer door worden deze georganiseerd. Daar is veel te zien en ook veel te proeven.........

Herfst in Hongarije

In de late zomer en het vroege najaar komt de grote parasolzwam (Macrolepiota procera) ruim voor in de bossen om ons terrein. Met zijn lange steel en grote hoed lijkt hij op een parasol, vandaar ook de naam. Het is een veelvoorkomend soort die vooral groeit op natte grasvelden maar dus ook in de bossen om ons heen.
De hoogte en breedte van de hoed kan wel 40cm zijn. Voor een schimmel is dit zeer groot en daardoor bijzonder. De steel is relatief dun en wanneer deze op hoogte is, begint de hoed in de breedte te groeien. De hoed heeft een karakteristieke structuur die wat lijkt op een slangenhuid. De hoed wordt meestal als een soort schnitzel bereid en heeft een ietwat anijsachtige smaak. De steel is dikwijls taai en niet te gebruiken, behalve als er eerst poeder van gemaakt wordt. De paddestoel is dankzij zijn grootte vrijwel niet te verwarren met andere paddestoelen, desondanks is voorzichtigheid geboden.